Saturday, May 30, 2009

Happiness is.....

When it was suddenly announced that they would be presenting the appreciation certificates to the instructors, one of my students who also happens to be the education manager of the bank automatically looked at me and grinned. I couldnt stop a chortle of laughter... and waited for my turn...
One by one..the names were called....and when it was my turn... the director handed me the certificate...me laughing saftly to myself...... him...obviously not feeling well.. gave me a sweet smile...a smile with a million unspoken messages.....
Well... it was quite funny though to have a husband handing over a certificate to his wife in an official gathering like that!! hahahah
Yes... i was happy... he was too...and that was the end of my teaching career...
What is THE obvious happiness is when u look at these two kids...
enjoying their *roti canai* dipped in *rendang* sauce...
for breakfast...something they used to eat when they were in Malaysia last year....
Yes..they have missed Malaysia ....young as they are...some memories there..
they do carry with them for a long long time...
Malaysia.... will always be a part of them..

So... when Malaysia comes to Turkey....

presenting Turkey...
with this one big bag with loads and loads of goodies
that my beloved could barely carry...a gift from Mulan Cayang... THANK YOU!! *HUGS*
Another gift from kak Rina Sayang... THANK YOU!!*HUGS*
inside with loads and loads of goodies from this one *Angelic family*
that even Pakize the cat couldnt not resist
smelling them... (She recognized the sambal ikan bilis *dried anchovies cooked in hot chillies* automatically and was sniffling at it..*funny though for a cat who doesnt like fish!!*)

My beloved attacked 2 ripe sweet mangos last night and could barely hold himself from eating the third...
He thoroughly enjoyed his breakfast of roti canai and rendang...
accompanied by the *red guava* juice...

and i...eating those home made serunding and sambal ikan bilis (anchovies cooked in chillies)....
That is indeed heaven on earth...


Yes... indeed.. we have been honoured by the presence of a fellow akak blogger...
Mak Lang and family
who are in İstanbul en route the holy land for their umrah...
kak long, Hatice,Baddin,Hakim
The rest of Mak lang's children were asleep due to jet lag..

Mak Lang and i...
Bertemu jugak akhirnya kita...

Persahabatan terbina...
Pak Lang and my beloved...

2 families...

The ladies with 2 boy..bodyguards...
All these while Mak Lang made me salivating over the food she cooked/cooks at home...
It simply never crossed my mind that even while living so far away...
i get to have a bite of her famous home made dried food...
Oh yes... I can vouch for her reputation skills.. they are definitely delicious!!!
They were terribly jet lagged..yet they were the perfect host...
I can never repay their kindness...But i am sure their kindness will not go amiss.
Perhaps one day... (Mak Lang cepat bodek pak lang!!)...
our meeting will not be inside the hotel room.. maybe next time..it will be at our humble apartmant..this time with me... my beloved and my kids acting as the hosts at our humble apartment...
eating home made turkish food...
Next time insyaAllah..
Happiness is....
when you are surrounded by love and kindness...
And friends who care for you...
Alhamdulillah...I am blessed...

P.s... i got to meet atok and wan as well!! Seronoknya...a comel couple indeed...

Thank You for hopping by. Hope to see you again soon... :0)

17 Comments:

Blogger Kak Elle said...

wah simah just as well I tak kirim apa2 knowing you will be getting so much of goodies..better let mine come later kan?but when?kena tunggu...hehe

May 31, 2009 at 1:53 PM  
Blogger arsaili said...

salam..waaaa seronoknya dapat goodies dr msia....dapat makan malaysian food...im goin back to msia next week...tak sabar nak makan..endless list of food nak makan ahahaha

May 31, 2009 at 2:57 PM  
Blogger Queen Of The House said...

Wow Simah, seronoknya dapat jumpa MakLang and family. I share your happiness in haviong great blogger friends.

So dah habis makan all those delicious goodies?

May 31, 2009 at 8:08 PM  
Blogger simah said...

kak elle
******
i tak nak goodies..i nak u sendiri yg datang sini.. u r the goodies.. cuma tak boleh makan la i.. sebab daging dah liat sikit hehehe
akak dtg laaa...

---------------------------

arsaili
*******
adik apa ni..tak aci!! balik tiap tahun!1 akak balik 5 tahun sekali aja.. :0)

enjoy malaysia.. enjoy the food there!! jeles akak mcm ni :0) have fun tau!!

--------------------------
Queen of the House
****************
akak... mcm mana nak diet ni.. semua sedappppppppppppp.......

Yes..i am honoured.. dpt kenal banyak kawan dan kakak blogger yg baik.. u included... ..cuma ada beberapa akak blogger lagi tak dapat jumpa..maybe one day...akak tak mau mai ka?? mai laaaaaaaaa... utk honeymoon ka... :0)

May 31, 2009 at 9:24 PM  
Blogger cikMilah said...

eh, adik kat Turkey pun dah jumpa Maklang ya...ni buat I jeles ni...hahaha...

May 31, 2009 at 9:32 PM  
Blogger Hazia said...

Wah, bestnya, so nice of Mak Lang.
Hotel mana tu?:)

June 1, 2009 at 3:57 AM  
Blogger maklang said...

simah, akak dah baca N3 and yr sms semalam. SMS paklang yang baca because I was half asleep dah...penat semalam pi topkapi tu, macam nak patah pinggang! But we thoroughly enjoyed the visit.

Thanks for taking time to visit us here...Memang risau takut tak jumpa sebab last minit tukar hotel ni. Nasib baik darling I tu, tolong cari2 jugak usaha sedaya mungkin supaya dapat contact dan Alhamdulillah kuasa Allah menemukan kita. Rasa seronok sangat sebab dapat membahagiakan seorang adek yang sangat2 rindukan Malaysia...and syukur2 sangat the food tu macam tak ada halangan langsung...berkat doa dari semua..Alhamdulillah..

Suka tengok anak2 simah happy dapat the gifts and paling gelihati dapat tahu Halil seronok makan mangga...Doa2 kami ada rezeki nak kemari lagi...doa2 ye...

June 1, 2009 at 6:33 AM  
Blogger dith said...

Happiness is......

seeing you and Maklang looking so happy there!

June 1, 2009 at 5:44 PM  
Blogger Mama Rock said...

wow! i am happy for you both! happy that you get all the goodies and happy for maklang to meet up another sister in a faraway land...bila la mama nak sampai sana ya?

June 3, 2009 at 6:18 AM  
Blogger Alinlai said...

simah.... besaqnya Hatice... ntah2 dah nak sama tinggi dgn aku he he he... teringin nak pi sana lagi... tapi kalau daripada sini tak bleh bawa ole ole la... :)

June 4, 2009 at 1:56 PM  
Blogger Ajzie said...

lama nya tak dtg rumah sini nih..
Simah apa khabar? harap semua ok dan gembira2 ok...

June 9, 2009 at 6:09 AM  
Blogger aNIe said...

Salam Simah...paling seronok bila berada di perantauan ialah bila dpt berjumpa mereka yang sama negara...dan mendapat kiriman makanan2 yang sering dirindui...

Nampak mereka happy sgt...

June 9, 2009 at 6:45 PM  
Blogger silversarina said...

Alhamdulillah dapat Simah bertemu keluarga maklang dan hadiah dari maklang tu termasuk mangoes memang sure buat semua happy kat sana. Itulah persahabatan tanpa sempadan. InsyaAllah akan berkekalan. Akak kirim sikit je barang buat masakan untuk simah di sana :)

June 10, 2009 at 8:59 AM  
Blogger sue said...

Salam Simah,
good to see u with your warm smile..bilalah dapat jumpa Simah ni..?

Hatice dah besar kan..makin cantik :-) dah boleh jadi geng dgn mak dia

June 16, 2009 at 8:31 AM  
Blogger simah said...

cik milah
********
ala..akak anytime boleh jumpa kak lina ni.. tapi memang tak sangka la akak...

--------------------------------
hazia
*****
memang best :0)
hotel somewhere kat fatih...

----------------------------
mak lang
*******
akak.. disebabkan jasa akak sekeluarga memang tercapai hasrat kami.. memang kami semua berhari raya makanan mesia... memang jasa akak tak dapat kami balas...

terima kasih... hugssssssssssss..

-----------------------------
dith
****
:0)
terbanyak sangat Alhamdulillah....

-------------------------------
mama rock
********
akak..insyaAllah secepat mungkin... cepat la persuade papa rock akak... datang la... :0)

---------------------------
alinlai
*****
ole ole hang tu dua budak yg comel tu..aku nak cium depa puas puas!! .. mai tau one day!!

------------------------------
ajzie
*****
Alhamdulillahs emua ok kat sini.. azie apa khabar? saya pun tak sempat nak blog sangat these days....

--------------------------

anie
****
akak...memang tak dapat saya veritakan perasaan saya masa tengok semua barang tu... memang banyak terima kasih kat mak lang.. kak rina dan mulan...dan semua blogger yg memang selama ni membolehkan saya merasa makanan tanahair bila depa mai sini...

---------------------------
silversarina..
***********
akak...memang saya terharu sangat sangat...nanti one day hopefully dapat la saya peluk akak for real to show my gratitude...

--------------------------
sue
***
on day insyaAllah... kita jumpa..

hatice memang dah besar panjang.. 2 tahun lagi lepas la tu tinggi saya kot..heheh

----------------------

June 16, 2009 at 4:35 PM  
Blogger Button Planet said...

oisshh...Simah..akak jealous betul tgk mkalang dpt jumpa Simah... orang jauh nun di sana dah jumpa maklang..akak kat sini pun tak dpt jumpa juga...

insyaAllah jika ada rezeki boleh jumpa lagi...

Kak Azzah8

June 19, 2009 at 10:10 AM  
Blogger 香魚烘蛋Tata said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社

June 3, 2010 at 12:55 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home