Saturday, August 9, 2008

Farewell....

*Should auld acquaintance be forgot and never brought to mind*
*For auld lang syne.....*

Yes...Time is running out....tomorrow will be sunday... a day my parents, the kids n i will board the bus to kuala lumpur...where on tuesday nite..the kids n i will board the flight to istanbul....

Yes...our 2 months r almost up...
There will no longer be vanilla coke... sarsi... tebu...for me....
there will no longer be the ais kacang from restaurant sahabat....
Hatice will miss watching *anakku bukan anakku* tv episodes....
baddin will miss his *my turn..my turn* congkak games..n lose at that!! hahahaha
we will miss more things than to be said...

there will be no more boy boy... milano...twinkle... mickey...the cats to cuddle...
My fav mimi, fifi,cici n kiki the kittens....who can forget how playfull... they r...jumping n running after each other everytime they r taken off from their confinement??

But most importantly.... all those special people....my family members who have planted such wonderful times in our hearts...dealing with us from day one we were here....
mak...ayah....along...abang z... joe...kak linda.... ayed..yana...abi....abu zabuu
ayin....zam...man...dina...izzati...budak comel...
N friends who have shown kindness in sooo many unexpected ways....

Our days here each day is filled with so many memories that to tell them here will do those days injustice...for they r what they r.. special...thus... as u may have noticed..i choose not to tell them much here in the blog... for i guard them jelously...for they r mine n mine alone...to cherish for as long as i live..n the pics snapped... r for my family to look at once we r gone....reliving what was these 2 months...

How do u say goodbye?For it is really never really goodbye... it is a farewell of physical touch...of physical experience... so hard to do nevertheless...

Yet... it is time to go... my beloved is waiting for us at the other side of the ocean... for his kids n wife to reappear in his dewy sights after a long absence...

It was nice...wonderful indeed to be here...but auld lang syne it will be...

THANK YOU EVERYONE FOR EVERYTHING..
HALALKAN SEGALANYA..
MAAF JIKA ADA SALAH DAN SILAP

It is time for us to go...
Please pray for our journey home to be as smooth as possible...
Please pray for our safety ...
For these hearts.. as much as Malaysia is great...
our hearts also long to be with him... my tem..

For now... we say our farewell......
TILL WE MEET AGAIN INSYAALLAH...
TILL WE MEET AGAIN...





Thank You for hopping by. Hope to see you again soon... :0)

18 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Simah,
Sedih akak baca n3 ni. InsyaAllah, jumpa nanti kat rumah Joe.
Nampaknye simah x sempat balik bukit kledang,kota kali ni. xpelah. next time simah balik, mungkin akan dah retire, boleh akak bawak jln2.
Adios.
Kak Kiah

August 9, 2008 at 1:18 PM  
Blogger MULAN said...

simaahhhh..!!! sedihnya, nangis i..

deep inside.. naluri berkata kita akan jumpa insyaAllah... maybe di turki kot..

August 9, 2008 at 5:17 PM  
Blogger Kak Elle said...

Have a safe journey back to istanbul simah and thank you for making that trip down to the lion city.

my hugs and kisses to hatice and baddin.

August 9, 2008 at 5:18 PM  
Blogger cikMilah said...

Sayu la..Baik-baik di jalanan ya. Tak pa, jauh di mata dekat di hati. Yang menunggu kat sana tu lagi penting. Ada umur kita jumpa lagi.InsyaAllah.
Tumpang lalu..KakKiah yng kita jumpa masa kenduri tu ka. Salam Kak Kiah...:)

August 9, 2008 at 5:36 PM  
Blogger IBU said...

Alahai.... sedih la baca entry ni.

X sempat pun nak jumpa Simah more than once.

Have a safe flight & hugs for baddin & hatice.

August 11, 2008 at 5:39 AM  
Blogger Faizah said...

Simah..bon voyage..have a save journey..sedeh la pulak dgr lagu ni...

August 12, 2008 at 12:40 AM  
Blogger anggerik merah said...

Simah dear, have a safe trip back to Istanbul. Insyaallah one day we will meet somewhere.

I am now on the other side of the globe.

U take care.

Big hug and kisses for prince and princess..

August 12, 2008 at 4:15 AM  
Blogger wonda said...

Was busy these days after coming back and a little homesick, too. Congratulations to your sister on her wedding.

August 12, 2008 at 7:14 AM  
Blogger zino said...

selamat kembali ke istambul..

August 12, 2008 at 6:22 PM  
Blogger The Embroidered Home said...

bilalah kita nak jumpa ye simah...

sayu maklang baca catatan simah...InsyaAllah panjang umur dan diizin oleh Nya..pasti akan bersua lagi...

August 14, 2008 at 5:42 PM  
Blogger Mermaid Coral said...

Hi Simah,
I terjumpa blog u setahun yg sudah. bila ada kesempatan tu, i ulang baca ur blogs & tengok gambar u & anak anak.
Then one day,last week kot, waktu lunch i keluar ke One Utama, masa nak masuk ke parking, tiba tiba i ternampak a lady with 2 kids, looks very familiar, kat tepi jalan samada tengah tunggu teksi or nak seberang ke New Wings of OU. Ntah kenapa tiba tiba I mcm excited ler pulak (hehehe sorry, i tau I nampak mcm pelik coz kita tak kenal)Maybe sebab selama ni i saja saja baca kat your blog je & tiba tiba ternampak ler pulak u kat OU, itu yg excited tu kot. sorry eh.. nasib i dalam kereta masa tu, kalau tak mesti you akan melompat bila tiba tiba ada org tak dikenali tersengih sengih menegur you.hehehe.. Anyway, wish you all the best...

August 19, 2008 at 4:12 AM  
Blogger Kak Lady said...

Simah...sedihnya...

Bila dpt sms simah akan berangkat malam tu...akak terus terfikir...kalaulah 'lesen besau' akak tak expire tentu dah kat KLIA malam tu...

Janji nak call kalau free tak kesampaian...sebab memang tak free bila abang ada...

Nice to meet you in person simah...kalau lah ada umur yang panjang...harap ita akan dpt berjumpa lagik...minta halalkan segala2nya...

The memories bersama simah akan tetap dalam ingatan akak...

Muahh...Luv u & your kids...Take care simah...and all the best...

August 19, 2008 at 5:49 PM  
Blogger silversarina said...

salam,

selamat pulang dan semoga kembali lagi di lain masa , sememangnya kenangan semasa bercuti tetap terpahat di sanubari. Kami semua di sini sentiasa mendoakan agar simah dan family gembira sentiasa, InsyaAllah.

August 25, 2008 at 1:55 PM  
Blogger arsaili said...

salam kak simah...InsyaAllah ada kelapangan bole balik bercuti lagikan...tapi memang susah nak balik bila dh bercuti...sedih nak tinggal org tersayang

August 26, 2008 at 8:30 PM  
Blogger simah said...

kak kiah..
********
thaks 4 the doughnut..sedap gila la! lagi sedap dari dunkin donut.. nanti 5 years later nak lagi boleh? hehehe,.. terima kasih sebab sanggup buat selekoh sampai puchong ari tu... u r soo sweet..

----------------------------,

mulan
*****
insyaAllah..u mai sini tau!! n thanks for the gifts!! kesian adik u kena buli heheheheheh

-------------------------------

kak elle
*******
thank U for having us... hugs n kisses from d kids 4 u as well.... mai la sini lak akak...

----------------------------------
cikmilah
******
insyaAllah..kalau ada rezeki kita jumpa lagi.....thanks yea akak for everything esp bab minced meat tu hehehehe,,,

---------------------------------

ibu
***
thanks akak for everything... our salam to saba n d kids...,

-------------------------------

August 27, 2008 at 11:43 PM  
Blogger simah said...

faizah
*****
thanks dear... smileeeeeeee hehe

howz ur lil princess??
------------------------------

anggerik merah
**************
insyaAllah..we will meet one day... keep in touch yea?

-------------------------------
wonda
******
thanks :0) .. am still feeling guilty over tak bawak souvenir langsung hari tu hehehe

------------------------------

zino
****
terima kasih....

August 27, 2008 at 11:46 PM  
Blogger simah said...

mak lang
********
memang teringin saya nak ke kuantan tapi memang tak ada masa..lagipun dah lama saya janji ngan kak elle..insyaAllah next 5 years kalau ada rezeki kita jumpa yea? u take care... hope akak dah shat sepenuhnya...

*****************************
mermaid coral
************
laaaaa u should have said hi.... !!! memang masa tu i tengah tunggu member tesl i masa tu... we went to the curve ...

next time jgn buat lagi yek??tegur aja i.. i bukan makan orang hehehehe..

*shake hands... salam perkenalan*...
----------------------------
kak lady
*******
akak...saya paham.. suami kan mesti diutamakan.... :0)

terima kasih kerana sudi datang jumpa saya hari tu... takkan saya lupa keramahan akak :0)

---------------------------------
kak rina
******
terima kasih atas doa akak..berkat doa semua orang...we all selamat sampai di istanbul...

-----------------------------

arsaili
*******
betul tu adik... adik bila nak mai istanbul?

August 27, 2008 at 11:52 PM  
Anonymous Anonymous said...

At last, I could find this post once more. You have few [url=http://tipswift.com]useful tips[/url] for my school project. This time, I won't forget to bookmark it. :)

January 21, 2010 at 12:52 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home